Friss topikok

Brian Eno szerint vége a lemezbiznisznek

2010.01.25. 21:53 gg

Brian Eno, az ambient mestere, a U2 és a Coldplay producere, a popzene egyik legnagyobb és legintelligensebb alakja néhány nappal ezelőtt nagyinterjút adott a BBC-nek, melyből a Guardian közölt részleteket.

Sok más meghökkentő témafelvetés mellett Eno természetesen megszólalt a zenebiznisz irányváltása ügyében is. Álláspontja radikálisan egyszerű: a hangfelvételekkel való kereskedés lehetőségét időben ő is csak egy rövid ideg, történelmi léptékben néhány pillanatig fennállt lehetőségnek látja. Aki volt olyan szerencsés, hogy abban a rövid időszakban, amikor ez a dolog működött, komoly pénzt tudott keresni, az örüljön annak, de el kell fogadnia mindenkinek, hogy nincs tovább. A zenész a bálnazsír példáját hozta fel párhuzamként: az 1840-es években úgy tűnt, hogy ez lehet a jövő energiaforrása, és a bálnazsírkereskedők voltak a bolygó leggazdagabb emberei. Aztán fordultak egyet a technikai lehetőségek, és a bálnazsírban utazók buktak, az olajbányászok pedig nagyot nyertek. "A rögzített zene ma a bálnazsír" - zárta le a kérdést a művész.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr861702169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása