Friss topikok

Lopott technológiával a kalózok ellen

2010.05.30. 17:12 gg

Nem először derül ki, hogy a szórakoztatóipar, miközben teljes erővel küzd a saját szellemi tulajdonjogaiért, a harcban nagyüzemi méretekben,kimondottan rosszhiszeműen tulajdonítja el mások találmányait. Most a Warnert perelte be egy német fejlesztőcég - azt állítják, hogy azt a mozikba kitalált digitális ujjlenyomatrendszert, amit ők fejlesztettek ki, és 2003-ban fel is kínálták a Warnernak, ám hiába, az óriáscég 2004 óta mégiscsak használja, természetesen jogosulatlanul. Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr272042600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

annestuart 2010.05.31. 09:00:56

Nem először derül ki, hogy GG szereti csak a történet egyik oldalát elmesélni...

A Hollywood Reporter megírta, hogy a felperes (MPV) keresetében megjelölt szabadalom ("Motion Picture and Anti-Piracy Coding.")jogosultja maga a Warner. Upsz. A felperes bizonyára sietve fogja módosítani megalapozott keresetét a bíróság előtt.

És arra is gyorsan ráakadtak az érdeklődők, hogy a Warner az említett szabadalmát 2002-ben kérelmezte (www.google.com/patents?id=eLV_AAAAEBAJ&printsec=abstract&zoom=4&source=gbs_overview_r&cad=0#v=onepage&q&f=false), míg a keresetlevél szerint a feltaláló 2003-ban mutatta be a találmányt a Warnernek (reporter.blogs.com/files/10cv4119mgc-complaint.pdf).

Persze ez így kevésbé csillogna.

A Warner ettől még monyon le.

gg 2010.05.31. 10:28:45

@annestuart: a vita ott van az általam linkelt cikk végében, nem akartam az egészet feldolgozni, ez csak egy szemle itt most...
süti beállítások módosítása