Friss topikok

Pert nyert a Yahoo a zenekiadók ellen

2009.08.30. 12:30 gg

Nagy jelentőségű tárgyaláson győzedelmeskedett a Yahoo: az internetes óriást Launchcast nevű szolgáltatása miatt támadta meg a nagy zenekiadók egy csoportja. A Launchcast egy elvileg teljesen legális netrádió, a Yahoo folyamatosan fizette is az idevonatkozó jogdíjakat. A kiadók viszont úgy gondolták, hogy a Yahoo túlságosan nagy kontrollt ad a hallgatók kezébe azzal, hogy ha nem tetszik az éppen sugárzott szám, egy gombbal egyből át lehet lépni a következőre. Ezzel a dolog interaktivitása szerintük olyan magas fokú lett, hogy mindenképp több jogdíjat kellene fizetnie a Yahoo-nak. A bírák azonban nem osztották ezt az álláspontot, szerintük egy hagyományos FM rádiónál is el lehet kapcsolni egy másik csatornára, ha nem tetszik egy szám, ettől még nem válik mondjuk a Sokol készüléke digitális csodagéppé. A Wired cikke itt olvasható.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr591348294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.30. 13:38:42

Azért ilyesmiért több jogdíjat kérni azért pofa kell. Persze ezeknek a szervezeknek van belőle bőven. :)

evergo 2009.08.30. 13:53:48

na most húzzanak el a kiadók a náthás p.....! Még több jogdíjat... Az eszem megáll.

evergo 2009.08.30. 13:57:14

Nagy kontrollt ad a hallgatók kezébe... uramisten, mintha szivacsagyú zombik lennénk (oké, egy részünk az). Bizony mondom néktek, lejárt az az idő, amikor a kiadók tölcséren át töltik a fejünkbe a saját maguk által preferált sz.rt. Legyen igenis interaktivitás, ami nem tetszik, azt ne vegyék meg. Ha már kapitalizmus van, akkor legyen is az. Vesszenek a kiadók az összes cd-ikkel. Hú, de felb.sztam az agyam.

Rá Dios 2009.08.30. 14:03:05

Értem. a szar zene többe kerül szerintük, mert csak fél percig hallgattam :-) Ügyes...
süti beállítások módosítása