Friss topikok

Slamasztikában a Pirate Bay, nyerésben a kiadók

2009.07.30. 11:02 gg

A Pirate Bayre újabb problématömeg zúdult, most már a filmstúdiók is beperelték, ráadásul befektetőjelöltjük is feladni látszik terveit. Az Index cikke.

Egy brit kutató, Will Page is azzal az eredménnyel rukkolt elő, hogy a fájlcserélés mint tevékenység összességében kimondottan jó a zeneiparnak, és bevételnövekedést eredményez. A jól ismert adatok - a koncertpiac szédületes megugrása - mellett olyan, eddig kevéssé tárgyalt tényeket is elővesz, hogy a zenéhez közvetlenül kapcsolódó egyéb bevételek, például a hirdetési és szponzorpénzek is látványosan növekedtek 2008-ra, 2007-hez képest. Szintén az Index jelentette mindezt.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr461277249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tenoce · http://www.deezer.com 2009.07.31. 14:36:26

@gg: Azert ebben a kis ajanloban kiemelhetted volna az index cikk utolso bekezdeset is, mert igy onmagaban csak a pozitiv elemeit emeled ki a kalozkodasnk.

"A tét az, hogy a jövőben sikerül-e olyan üzleti modelleket alkalmazni, amelyek új alkotások létrehozására motiválják a kreatív embereket – hiszen ha nem termelődik új érték, nem lesz mit eladni, megvenni, ellopni, lemásolni, meghallgatni, megnézni. A hagyományos kiadói rendszerben az alkotók alapozhattak a szisztémára, ám kérdés, hogy a jövőben milyen távlataik lesznek."

Zalahusi Kópé 2009.07.31. 17:34:41

Egyre szánalmasabb ez az egész piratebay-basztatás...nagyon buták ezek a kiadók, jogvédők, ha komolyan elhiszik h bármit is kezdhetnek ezzel az egész p2p dologgal.

bryan 2009.07.31. 21:26:22

@Songoman:
Eddig sem sikerült felszámolni a kalózkodást ezután se fog. Nem jogi szarozásra kellene költeni a pénzt, hanem értelmes finanszírozási modellek kitalálására, és kipróbálására. Szerinted a piratebay kilövése mennyi időre akasztja meg a letöltéseket? Kb. semennyire, öt másik szájt lesz (van) helyette rögtön, ellenben a kiadók népszerűségben rengeteget vesztenek ezekkel a perekkel, nem jó üzlet ez nekik sem.
süti beállítások módosítása