Friss topikok

Torrentháború Portugáliában

2009.08.22. 22:30 gg

Három indexes anyag a hétről: első és legkeményebb a Portugáliában kitört torrentháborúról szól. Az ország kulturális minisztériuma - a helyi jogvédő szervezetek tanácsára - 28 népszerű torrentoldalt kapcsoltatott le a netről. A válasz nem sokáig késett: ismeretlen hackerek feltörték a jogvédők weboldalát, és annak linkjeit a Pirate Bayre, az isoHuntra és a Demonoidra irányították át.

2010-re a fizetős zeneoldalak összforgalomban megelőzik majd a fizikai CD-k forgalmát az Egyesült Államokban - ezt jósolja az NPD nevű piackutató cég. Mi még annyit tennénk hozzá, hogy ha így lesz, az a CD-k eladásainak további zuhanásának lesz inkább köszönhető, és nem az online boltok robbanásszerű fejlődésének.

Az amerikai igazságügyi minisztérium közleményben állt ki a közelmúlt brutális, - szerintük - elrettentő erejű büntetései mellett szerzői jogi ügyekben. Az őrületnek tehát még nincs vége.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr511331611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása