Friss topikok

Új szerzői jogi szabályokat akarnak a közszolgáltatók

2010.03.19. 10:01 gg

Az Európai Távközlési Unió, a kontinens közszolgálati rádióinak és televízióinak szervezete felhívással fordult az európai törvényhozókhoz: reformálják meg végre az elavult szerzői jogi rendszert, mivel az a jelenlegi formájában lehetetlenné teszi, hogy ezek a szervezetek érdemben meg tudjanak jelenni az interneten tartalmaikkal - írja az Index. A szolgáltatók archívumaiban tárolt régebbi tévéműsorokat például csak úgy lehetne interneten közkinccsé tenni, ha előtte a sok száz szereplő, alkotó mindegyikétől beszereznék erre írásos engedélyüket. E formális hozzájárulás megszerzése hatalmas pluszköltséget jelentene, így ezek az alkotások most raktárakban porosodnak ahelyett, hogy újra megnézhetnénk őket a létező legkényelmesebb formában, on-demand módon.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr881851707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2010.03.19. 11:02:58

Bakker, nekem évek óta jár a fejemben, hogy az MTV miért nem dobja ki a netre a rengeteg nagyszerű saját gyártású anyagát hát akkor ezért. Nagyon király lenne, ha ez megválztozhatna.
süti beállítások módosítása