Friss topikok

Napster-alapítóé lesz a világ egyik legnagyobb lemezcége?

2011.03.28. 12:59 gg

A múlt héten a futótűz gyorsaságával terjedt a hír amerikai befektetői körökben: a néhány héttel azelőtt eladósorba került Warner Music Group egyik vevőjelöltje nem más, mint Sean Parker, a Napster alapítója és agya. A Napster elpusztításáért mindenkinél nagyobb felelősséget viselő céget Parker nem egyedül vásárolná meg (bár vagyonából bőven futná a 2,5 milliárd dolláros vételárra), hanem egy milliárdosokból álló konzorcium egyik tagjaként. Nincs kétségünk viszont afelől, hogy ha sikerrel járnak, akkor a cég stratégiáját Parker teljesen átszabná, és egy igazi, felkészült digitális zenei központ jöhetne létre.

Parker, aki a Facebook film egyik főszereplője is (Justin Timberlake alakítja, és a cég felívelése az ő belépésével indult meg), ezzel a művelettel az egész iparnak megmutathatja, hogy mekkora balfogást követtek el a Napster lerombolásával.

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr72778524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.28. 17:48:53

Ha már milliárdosok veszik meg, remélem minden ingyen tölthető lesz.

nemecsek ernő áruló 2011.03.28. 18:19:56

Kész ez a faszi! Ha csak fele annyira "hülye" mint ahogy a filmben ábrázolták, én nem csodálkoznék egy amolyan Napster 2.0 megjelenésén immár jogtiszta keretek között. :D

MetálFater (törölt) 2011.03.28. 18:41:26

Hozzáteszem.

Ha és amennyiben nem a gagyi és igénytelen, össze loop-olt "zenéket" teszi fel - mint az Itunes meg a többiek -, akkor még én is, mint régi Napster használó, hajlandó vagyok fizetni.

Pédául: 70-es 80-as évek Heavy-, Power-, Speed-, Thrash metál, illetve Hard rock, Progresszív, és alternatív együttesek albumai.

De szerintem ez is csak a pénzről fog szólni, és az igénytelen zenét fogja reklámozni, illetve letölthetővé tenni.

Bakker.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2011.03.28. 19:44:54

@MetálFater: Szerintem is. A csávó lehet, hogy valaha a szabad filecserélés mellett volt, de valamiből mégis milliárdos lett - nem érdekli valójában más, mint a pénz.

gg 2011.03.29. 07:35:11

@efes: hallóhalló, az a valami, amiből milliárdos lett, az a Facebook volt... :)
süti beállítások módosítása