Friss topikok

Titkos nemzetközi szervezkedés a fájlcserélők ellen

2010.02.23. 09:15 gg

Négy éve dolgoznak a legfejlettebb ipari országok (az USA, az EU, Japán, Svájc és mások) nemzetközi jogászai egy nemzetek fölötti kalózellenes szabályzás kidolgozásában, a nyilvánosság teljes kizárásával - írja az Index. A szigorú rendszeren most rés támadt, és az amerikai fél tervezete kiszivárgott - ebben arról van szó, hogy az internetszolgáltatókat és a tárhelyszolgáltatókat minden eddiginél jobban megreguláznák, és felelőssé tennék őket minden felhasználói jogsértésért. Az értelmetlen terv vélhető értelme, hogy jól perelhető, fizetőképes áldozatokat generáljon a szórakoztatóiparnak, mivel eddig a letöltő magánszemélyek ellen indított drákói, sokmillió dolláros büntetőperek a kívánt hatás ellenkezőjét érték el, és még tovább rombolták a zeneipar és a filmes szakma imidzsét. Ha egy ilyen könyörtelen és haszontalan szabályozást mégis sikerülne a nagy szereplőknek jogilag átvinniük, mi itt és most letesszük a később visszakereshető jóslatunkat: valamilyen módon ez is kontraproduktivitásba fog átcsapni, és a gonosz terv barátai ismét kénytelenek lesznek felülvizsgálni korábbi álláspontjukat.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kaloz.blog.hu/api/trackback/id/tr511783054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Davido 2010.10.24. 12:37:33

attól, hogy egy filmet nem tudok letölteni, attól még nem fogom megvenni dvd-n, hanem egyszerűen csak... nem nézem meg...
süti beállítások módosítása